Ny teknologi til genoptræning

ICURA Trainer er navnet på en ny genoptræningsteknologi, der gør det mere fleksibelt og motiverende at genoptræne.

Fysioterapeuter fra Tranehaven har medvirket til at udvikle løsningen, der nu er testet med godt resultat i et forskningsprojekt. Læs evalueringsrapporten i linket øverst på siden. 

Se video om mobil interaktiv genoptræning med ICURA

Under overskriften ’Projekt mobil interaktiv genoptræning’ har fysioterapeuter fra de fire kommuner Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal i tæt samarbejde med it-udviklere fra virksomheden Icura ApS udviklet den nye genoptræningsteknologi ICURA Trainer, som nu er en del af kommunernes genoptræningstilbud.

Teknologien består af en smartphone og fem sensorer, der placeres på ben og hofte. Personen, som træner, kan følge sine bevægelser på smartphonens skærm, mens en stemme guider, så øvelserne udføres korrekt.  Samtidig sender systemet træningsdata videre til fysioterapeuten på kommunens genoptræningscenter, der kan tjekke på sin pc, om både kvalitet og træningsmængde er i orden.

Genoptræning med teknologien er testet i et forskningsprojekt i samarbejde Gentofte Hospital og Syddansk Universitet. I alt har 316 borgere medvirket til at teste og sammenligne effekten af Icura genoptræningsforløb med traditionelle genoptræningsforløb.

Resultaterne fra forskningsprojektet viser, at borgerne oplever det meget motiverende at træne med teknologien, der er intuitiv og nem at bruge. Borgere kan træne mere selvstændigt, når de vil, og hvor de vil, på jobbet, i sommerhuset eller bare på trappen derhjemme. Der opnås høj patienttilfredshed og lige så god træningseffekt som ved traditionel træning, samtidig med at fysioterapeuterne får bedre mulighed for at følge borgernes hjemmetræning og vejlede i næste skridt i træningen.

Ønsker du at høre mere om træningsforløbet Icura, kan du tale med din fysioterapeut eller kontakte Trine Gisselmann Andersen tgan@gentofte.dk.